Hajónapló

A Szélkirálynő hajónaplójába minden fontos információ bekerül a hajó útjáról, rakományáról, az időjárásról és persze a legénységről.

A Rumini Klub hajónaplója picit más: mindenki leírhatja a véleményét, kérdéseit, észrevételeit, kedvenc rejtvényét vagy bármit, amit szeretne megosztani a többiekkel.

Várjuk bejegyzéseiteket!

Hozzászólások

Bence

Legjobb péntek

Ebben a nyári szünetben semmi érdekes nem történt... Aztán ma internetezés közben felfedeztem a Rumini Klubot.. Megnéztem , és NEM bántam meg!

Homan Bence

Lillus

Imádom!

Imádom a Rumini klubbot!

Johanna

Bence

Király!

Én is imádom a Rumini klubot, mert jó ha megtudhatunk minden új dolgot, és ami a kedvencem benne, hogy a rajongók tudnak egymásnak írogatni.

Homan Bence

Bence

Király!

Én is imádom a Rumini klubot, mert jó ha megtudhatunk minden új dolgot, és ami a kedvencem benne, hogy a rajongók tudnak egymásnak írogatni.

Homan Bence

Lillus

Ti??????????

És ti szeretitek?????????

Johanna

Rumini7

Top Trumps

Van egy olyan kártyajáték hogy Top Trumps...
Az olyan, hogy vannak benne jellemzők és akinek nagyobb pontja van az győz, s akinek a játék végén több kártyája van az nyer.
Ilyen mindenféle dologban van és arra gondolta meg lehetne csinálni ezt a Ruminivel is.A Ruminis kártyajátéknak leletnének olyan jellemzői hogy pl. ki milyen okos, ki mennyit szerepel.

Annabou

Érdekes

Kedves Rumini7,
Az ötleted nagyon érdekes. Letudnád írni egy kicsit részletesebben a szabályokat? Köszönöm. Otthon is megcsinálnám ha tudom a szabályokat.
Még egyszer köszönöm, Anna

Anna

Bojtos Benedek ...

Top Trumps - Játékszabály

Kedves Anna!
Leírom a Top Trumps kártyajáték szabályait.
2-10 játékos játszhatja. A játékosok között egyenlően szét kell osztani a kártyalapokat. A játékosok úgy tartják a kezükben a lapjaikat, hogy mindig csak a legfelsőt láthassák.
A legfiatalabb kezd, és utána az óramutató járásával egyenlő irányban folytatódik a játék.
Aki éppen a soron van, az a legfelső kártyáján levő tulajdonságok közül egyet kiválaszt, elmondja a nevét és a melette szerepelő pontszámot. (Például: Magasság: 178 cm.)
Akié a legmagasabb a szám, az elnyeri a játékostársai lapját. Ha két vagy több játékosnak pontegyezősége van, akkor mindenki berakja a lapját középre (ez az egyszerűbb változat). Ezután ugyan az jön, aki kérdezett. Ha újra egyezik a pont legalább kettő játékosnál, ezt újra végigcsinálják. Ha végül valaki nyer, az elnyeri az összes lapot, ami középen van.
A játéknak akkor van vége, ha egy játékos elnyerte játékostársai lapjait. Egy másik változat, hogy meghatározott lépésszám után mindenki összeszámolja a lapjait, és az nyer, akinek a legtöbb van.

Remelem, tudtam segíteni!
Jó szórakozást kívánok:
Bojtos Benedek kapitány

Bojtos Benedek kapitány

Annabou

Nagyon köszönöm

Kedves Bojtos Benedek Kapitány,
Nagyon köszönöm a leírást. Valószínüleg meg fogom csinálni a játékot. Te már próbálkoztál vele? Azért is mert azt írtad, hogy a Ruminivel is meglehet csinálni. Teljesen egyetértek vele.
Köszi, Anna (10 éves)

Anna

Szalai Zoltán Béla

Térkép

Próbálok csinálni Rumini-világából egy teljes térképet.(Majd elküldöm a linkjét.)

Szalai Zoltán Béla

Varga Viola

!

Kedves Berg Judit!

A "Rumini Ferrit-szigeten" című könyved után lesz még folytatás???
Ezt azért kérdezem mert nekem nagyon tetszenek a Rumini könyvek:).
Már alig várom, hogy egy vadonatúj kalandot olvashassak :) .

Szeretettel: Viola

SajtosRoziSzkan...

könyvek

megjelent:
Rumini
Rumini Zúzmaragyarmaton
Rumini és a négy jogar
Galléros Fecó naplója
Rumini Datolyaparton
Rumini Ferrit-szigeten
Rumini a Fényvizeken

SajtosRoziSzkan...

könyvek

megjelent:
Rumini
Rumini Zúzmaragyarmaton
Rumini és a négy jogar
Galléros Fecó naplója
Rumini Datolyaparton
Rumini Ferrit-szigeten
Rumini a Fényvizeken

pancsi

Névnap

Boldog névnapot Sebestyén!

Szeretettel:

Panni

Berg Judit

:)

Sebestyén nagyon köszöni!

Jó kis névnapi bulit rendezett a Szélkirálynőn!

Szabó Marcell

Rumini könyvek dedikálása

Kedves Judit

Érdekelne, hogy hol lehet dedikáltatni a Rumini könyveket, mert egyszer elment a Kossuth Lajos Általános Iskolába Rumini találkozóra,
de sajnos pont nem tudtam elmenni, mert lázas voltem.
Ez egy évvel ezelőtt történt.
Szóval nagyon szeretném dedikáltatni a Rumini könyveimet.

Szabó Marcell

Szabó Marcell

Rumini folytatása

Kedves Judit!

Olvastam az összes eddig megjelent Rumini kötetet és annyira jók, hogy mindegyiket háromszor olvastam el.
Írtad, hogy még írsz egy kiegészítő kötetet és a Rumini Kapitányt. Annyira örülnék - és szerintem mások is - ha írnál a Rumini Kapitány
elé még egy kötetet. Én arra gondoltam, hogy annak lehetne az a címe, hogy Rumini Házassága, de ha a Rumini Kapitány-ban fog Rumini összeházesodni Rozival, akkor arra gondoltam, hogy legyen az a címe, hogy Rumini Ürgefokin, a Rumini első kötetében a Rumini-ben a térképen van egy nyíl ami az Ürgefoki-fsz-re mutat.
Szóval nagyon örülnék, ha a Rumini Kapitány elé írnál még egy kötetet.

Várom válaszod!

Szabó Marcell (12 éves tanuló)

Annabou

?

Honnan tudod, hogy Rumini Rozival fog összeházasodni? És azt honnan tudod hogy, egyáltalán összefog házasodni?
Nagyon várom válaszod, Anna

Anna

Szalai Zoltán Béla

hurrá!

Kedves Marcell!

Ezt eddig nem is tudtam! Rumini tényleg Rozival fog összeházasodni!?
Amúgy meg én is egyetértek hogy legyen a Rumini kapitány és a kiegészítő kötet előtt még a Rumini Ürgefoki félszigeten.

Szalai Zoltán Béla(8 éves)

vixi

juhé!

Kedves Judit!
Most kaptam meg a 10. szülinapomra az 1.,2. részt annyira várom már, hogy kiolvassam.Úgy hallottam nagyon érdekes és izgalmas, remélem nekem is tetszeni fog.
Szia:Vixi

vixi

olivafa

Színdarab

Kedves Judit!
Nemrég láttam a színdarabot,és csak gratulálni tudok!!!
Egyszerűen nem lehet elmondani,mennyire élveztem!
További jó és erdményes munkát kívánok Neked!

Lili

Berg Judit

Jaj de jó!

Kedves Lili!

Nagyon köszönöm!!! Nekem is nagy kedvencem a színdarab, és nagyon jólesik hallani, hogy más is örömét lelte benne!

Szeretettel:
Judit

zeisler bálint

Rumini

Szia Judit!

Én 10 éves vagyok és nagyon tetszik a Rumini!! Kb.Mikor fog megjelenni a második kiegészítő kötet? Eredetileg az lesz a következő.Nagyon megtetszett nekem a játék de sajnos mi külföldön élünk és évente kétszer megyünk haza ,akkor megvesszük a könyveket,de a társast nem vettük meg.Nem lehet valahogy külföldről megrendelni? Az egyik angol barátomnak elmeséltem miről szól a Rumini és nagyontetszett neki.Nem tud megjelenni angolul is?

szeretettel:Bálint

Berg Judit

ezmegaz

Szia Bálint!
Sajnos nem tudom, hogy a társast külföldről is meg lehet-e rendelni. Próbáljátok meg a gyártó weboldalán keresztül: http://www.kelleresmayer.hu/aruhaz.php Itt biztos találtok e-mail címet vagy telefonszámot is, ahol meg lehet kérdezni.
A következő kiegészítő követ sajnos idén már nem készül el - most nyárra a Rumini színdarab szövege fog megjelenni színes rajzokkal! A következő részt nyár előtt nem tudom elkezdeni írni, így valószínűleg csak jövő év első felében fog megjelenni.
Szeretnénk, hogy legyen angol kiadás is a Ruminiből, egyelőre még megfelelő partnert- angol kiadót keresünk hozzá, de nagyon bízunk benne, hogy előbb-utóbb összejön az is.
Ha legközelebb Magyarországon jártok, gyertek el a Magyar színházba, nagyon klassz a Rumini előadás!

Szeretettel üdvözöllek.
Judit

Csibe

Köszönjük

Kedves Judit!

Gratulálunk az összes Rumini könyvedhez, mindet nagyon élveztük a tesómmal. Borzasztóan nevetséges, de a Galléros Fecó titkos naplóját együtt, hangosan olvastuk fel egymásnak (13 és 15 évesek vagyunk:)).
Mindkettőnknek ez lett a kedvence. Nagyon jót szórakoztunk az egészen, de Miszlik Medárd kapitány tetszett a legjobban, mert a kutyánkat is Miszliknek hívják (mindent miszlikbe aprít).
Komoly Rumini-elvonási tüneteink vannak, nagyon várjuk az új kötetet. Szerintünk téves a könyv végén található ajánlás miszerint 6-12 éveseknek érdemes elolvasni.
Szeretnénk megköszönni, hogy megírtad őket és lelkesen buzdítunk újabbak alkotására:)!

Sok szeretettel: Sári(13) és Anna(15)

Csibe

Berg Judit

:-)

Kedves Sári és Anna!

Nagyon köszönöm a leveleteket! Igyekszem az új kötettel, de sajnos nyárig biztos nem tudok érdemben nekiállni... De Könyvhétre (június eleje) megjelenik majd a színdarab szövege színes rajzokkal - talán az is kitart egy darabig. És gyertek el a Magyar Színházba, ha tehetitek, nagyon jó a Rumini előadás!

Amúgy (ezt csak ritkán szoktam bevallani:-) nekem is a Galléros Fecó naplója a kedvencem. Éppen ezért a következő Rumini könyvben megint nagy szerephez juttatom Fecót... a Datolyapartból nagyon hiányzott.

Szeretettel:
Judit

kissmelinda

Könyv a színdarabból

Kedves Judit!
Afelől szeretnék érdeklődni,hogy a könyv,ami a színdarabból fog készülni,mikor fog megjelenni?
Ezen kívül még érdekelne az is,hogy abban szintén Kálmán Anna által készített rajzok lesznek-e,vagy esetleg a színdarab jeleneteinek képei?

Tisztelettel és köszönettel:
Kiss Melinda
2012.január 14.

Berg Judit

Színdarab

Kedves Melinda!

Az idei Könyvhétre, vagyis június elejére tervezzük a színdarab megjelenését. Kálmán Anna fog rajzolni hozzá, ki más? De a meglepetés, hogy ezúttal színes rajzok készülnek! Szerintem nagyon jó lesz!

Szeretettel:
Judit

krisztapipe

színház

Kedves Judit!

Először is gratulálni szeretnék minden könyvedhez.Nagyon nagy rajongód vagyok. 2 fiam van a nagyobbik most kezdte az iskolát,és bár még nem tud olvasni teljesen megfertőztem először hiszti mesék ,Csiribiékkel,majd Ruminnivel.Láttam a dinósat(na az tuti befog jönni mert dinó imádok vagyunk megyek meg is veszem holnap!)Már lassan kívülről olvasom nekik,de nem tudom megunni.Remélem ezzel megszeretettem vele az olvasás örömét.
Sajnos nem kaptunk jegyet az előadásra és azt szeretném kérdezni tervezitek-e jövőre 2012-n is játszani Ruminnit ,mert mindenféleképpen látnunk kell!!!
Ezt kérte a nagy fiam !
A jezuska hozza a Ruminni küldetése társast is.
Köszönöm hogy végig olvastad a levelem és várom az újdonságokat!
Egy rajongó anyuka
Legyen ötletmerítő eseménydús szép napod Krisztapipe

Berg Judit

Sok minden

Kedves Krisztapipe,

Nagyon köszönöm a kedves bejegyzést! Remélem, azóta sikerült jegyet szereznetek az előadásra! Februárban több előadás lesz, ha esetleg a januári néhányról is lemaradtatok, és remélhetőleg még sokáig műsoron tartja a színház! És bízom abban is, hogy a kis dinók is belopták magukat a család szívébe!
Sok szeretettel üdvözöllek,
Judit

biroeszti

Találkozás

Kedves Judit néni!
Emlékszel amikor az Osztrák-Magyar Európaiskolában jártál? Én vagyok az a lány aki adta neked azt a kis kivarrott egeret.
Nagy élmény volt Veled találkozni.
Üdvözlettel:
Eszti

Berg Judit

:-)

Szia Eszti!

Hát persze hogy emlékszem rád, nekem is nagy élmény volt veletek találkozni! A varrott egérkét pedig őrzöm - már régóta fel akarom tenni ide a Rumini Klubba, de mostanában sehogy sincs időm! De hamarosan jön!
Szép vasárnapot neked!

dorci25

Nagyon tettszik a rumini!Én

Nagyon tettszik a rumini!Én tiszafüreden ott voltam a városi könyvtárba.Amikor meséltél róla azonnal megtettszett és ki is kölcsönöztem.Már a 3.fejezetnél járok és nagyon tettszek.

További sok sikert a könyveidhez:
Dorina

Berg Judit

Örülök!

Szia Dorina!

Nagyon örülök, hogy tetszik a Rumini! Jó volt nálatok Tiszafüreden, nagyon élveztem a találkozást! Majd írd meg, hogy a végéig tetszett-e a könyv! Nagyon remélem :-)
Szeretettel:
Judit

bambina

Gratuláció!!!!

Szia Judit!

Elolvastam az új Ruminit. Gratulálok,nagyon tetszett! Legfőképp az, hogy szerintem ez a rész volt leglogikusabban felépítve. Olyan érzésem volt, mitha egyszerre találtad volna ki az egész történetet! A leginkább az a csavar fogott meg, hogy Anomália volt Metamor! Erre én sem gondoltam az elején! Riki tényleg nem túl szimpatikus figura, de azért a végére megszólalt benne a lelkiismeret. A kis Doppler Vince a legaranyosabb szereplő szerintem.Azt szeretném megkérdezni tőled, hogy Rinya a következő részekben a legénység tagjaként szerepelni fog? Olvastam, hogy a Doktor Maszat megjelenik diafilmen! Nagyon klassz, gratulálok hozzá!
Elolvastam a Lafkádiót! Tényleg nagyon vicces! A tolvajok urát meg most fogom olvasni. A te ajánlásodból ismertem meg ez ezeket a könyveket. Ajánlottam több felnőttnek is ,(akik szeretnek olvasni)hogy feltétlenül olvassák el a Ruminit, mert nagyon jó! Az egyik 36 éves lánynak, én fogom kölcsönadni!Várom már a kis dinós és a maszat könyvet is! Azért van még mit olvasnom nekem is! További szép nyarat és jó munkát!

Szeretettel: Bambina

Bambina

Berg Judit

Köszönöm

Kedves Bambina!

Köszönöm a leveled, nagyon örültem neki! Igazad van, ez a Rumini rész lett legalaposabban kitalálva - hiszen ezt már a Galléros Fecó naplójának írása közben elterveztem. Fecó naplójában minden azért történik úgy, ahogy (legalábbis a vonatkozó részek), mert már akkor tudtam, vagy legalábbis sejtettem, mit akarok a következő Ruminiben.
Igaz, hogy az olvasóknak hosszúnak tűnik másfél-két év várakozás egy újabb kalandra, viszont a végeredmény talán mégiscsak megéri a kitartást!
Jön az új Maszat és a Dinók első része is ősszel, már én is nagyon várom!
Jó olvasást és nagyon vidám nyarat kívánok neked!
Sok szeretettel:
Judit

bambina

Jövő

Szia Judit!

Azért írok neked, hogy elmondjam, hogy mennyire örülök annak, hogy hamarosan elkészül a dinós könyv, mert igazán jót nevettem rajta,amikor elolvastam. Nagyon jó dolognak tartom, hogy a következő rumini rész levélregény lesz, mert a szereplők jelleme és személyisége így sokkal jobban megnyilvánulhat.Sokat imádkozom azért, hogy sikerüljön kiadni más országokban a Ruminit, mert a külföldi gyerekek is lélekben, sokat gazdagodnának belőle. Biztos, hogy a társasjáték és a színdarab is nagyon izgalmas és látványos lesz.Nagyon várom őket. Kálmán Anna is kint lesz a könyvhéten? Egy interjúban azt nyilatkoztad, hogy tervezel Zserbóról egy könyvet. Meg fog jelenni a jövő év folyamán, mert én minden munkádat nagyon szeretem! Előre is köszönöm a válaszaidat, és további jó munkát kívánok! És nagyon remélem, hogy személyesen is tudunk majd találkozni a könyvhéten!!!

Szeretettel: Bambina

Bambina

Berg Judit

Mindenféle

Szia Bambina!

Nagyon aranyos vagy, hogy ennyi mindenre gondolsz! A Zserbós könyv nem tudom, mikor fog elkészülni - vannak ötleteim, van hozzá kedvem, leginkább az idő hiányzik hozzá, annyi mindenen dolgozom most párhuzamosan. Kálmán Anna biztosan kint lesz a Könyvhéten,június 4-én és 5-én (szombaton és vasárnap) is 11-től fogunk dedikálni a Vörösmarty téren. Gyere el, ha tudsz, de számíts rá, hogy valószínűleg jó sokan lesznek!

Szeretettel:
Judit

bambina

Könyvhét

Szia Judit!

Szeretnék gratulálni, a dinós mesédhez, mert nagyon mulatságos az első rész. A Répa vitéz is nagyon tetszik. Nem gondoltál arra, hogy rövid mesékből is kiadj egy kötetet,mert nagyon szórakoztatóak ezek is? Várom nagyon a Zserbó cicáról szóló könyvet. Jövőre talán megjelenik ? És köszönöm szépen, hogy írtál a Rumini 4. részébe szerzetesekről, mert én hívő vagyok, és nagyon meghatódtam rajta,amikor olvastam. Végül ugye kint leszel a könyvhéten is, mert én csak arra tudok elmenni? Előre is köszönöm a válaszaidat!

Szeretettel: Bambina

Bambina

Berg Judit

Könyvhét, könyvek, dinók

Szia Bambina!

Köszönöm amiket írtál, nagyon jólesett! A dinókról szóló mesének van már 24 folytatása, ha minden jól megy, meseregény formában még az ősszel megjelenik! Mi a gyerekeimmel jókat nevetünk rajta, esténként szoktam nekik felolvasni a frissen készült részeket.
A rövidebb mesék is megjelennek itt-ott, különböző kötetekben, de nincs belőlük elég. Én pedig az utóbbi időben inkább Ruminit és kis dinókat írok. Meg a Rumini színdarabot, aminek decemberben lesz a bemutatója!
A Könyvhéten biztos kint leszek, valószínűleg szombaton és vasárnap is két órát fogok dedikálni, mert tavaly annyian voltak, hogy nem végeztünk! A pontos dátum és időpontok valószínűleg május második felében derülnek majd ki, akkor kiírom a főoldalra is, mikor leszek a Vörösmarty téren.Örülnék, ha el tudnál jönni!

Szeretettel:
Judit

olivafa

Következő

Remélem,hogy a Rumini Datolyaparton megjelenése nem fog tovább húzódni.December vége helyett sajnos május vége lesz :-(.

Lili

Berg Judit

Megjelenés

Ne aggódj! Tovább már biztos nem húzódik! Május végére kész lesz a könyv!

Roxy

véleményem

Nekem azért tetszett a Rumini, mert nagyon izgalmas volt.
Meg sok kérdést tett fel a tanárunk.

Németh Rebeka

Pécsi Találkozó

Kedves Judit! Örültem, hogy eljöttél Pécsre, annak meg főleg,hogy a mi iskolánkba is(PTE 1.Sz. Gyak. Ált. Isk.)! Nagyon tetszett az egész, bár a kígyózó, hosszú sornak a végén álldogálni a dedikálásért az elég sokáig tartott, de nem baj:D. Nekem igazából nincs "Rumini" című könyvem, de az osztállyal folyamatosan olvassuk. Most még csak 2. résznél tartunk, de azt is mindjárt kiolvassuk.Utána meg jöhet a 3. rész, amit az egyik osztály társunk fog elhozni, mint ahogy ezt is. Amúgy a nevem amit kitaláltam a feladatban: Rettenthetetlen Rebeka. Alig várom már, hogy elolvassuk a többi Ruminit!

Rebeka

Rebi

Berg Judit

Pécs

Szia Rebeka!

Nagyon örülök, hogy írtál! Én is jól éreztem magam nálatok, és nagyon sajnáltam mindenkit, aki a hosszú sor végén várakozott...Ha másban nem is, ebben mindenképpen rettenthetetlen voltál :-) !! Vagy másban is az vagy?

Jó, hogy az osztályban olvassátok a Ruminit! Ő is örül, nekem elhiheted :-))

Szeretettel:
Judit

Johanna1

Verseny

Köszönöm a másik két barátom nevében is! Sajna Rumini nem volt, "csak"
Szent-Mihály nap, Luca, Húsvét meg ilyesmi:)

Johó

Berg Judit

Hányadikok lettetek?

Szia Johó!

Már meg is volt a döntő? Hogy sikerült, hányadikok lettetek?

Johanna1

Verseny

Szia judit,
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ majd csak 21-én lesz. Addig még 12-én ott van a Rumini-Trapiti könyvbarátok levelezős versenyének a döntője. Most olvasom harmadszor a két könyvet:) Hallottam a Darvasi Laci bácsival a beszélgetéseteket a Klubrádióban:) Én vagyok az a Johanna, aki ajánlgatja a 3. Trapiti megírását:)

Johó

Johanna1

korrekció:)

Bocs: Judit:)

Johó

Johanna1

Verseny

Sziasztok!
Képzeljétek bekerültünk az országos döntőbe az Apáczai kiadó komplex csapatversenyén, ahol a néphagyományok a téma. Mi 3.osztályosok vagyunk,nagyon örülünk:)
Johó

Johó