Házi feladat

Szia Judit!

Légyszi segits nekem mert nem tudom megcsinálni a házi feladatot. Nekünk most a rumini a kötelező olvasmány és az volt az egyik kérdés hogy miért nappal akarják lefürészelni Rizsáék a szigonyt. Amúgy nekem nagyon tetszik a Rumini !!! Már majdnem végig is olvastam a hétvégén. De ezt tényleg nem tudom. Éjjel sokkal jobban el lehetne lopni nem? Írj hamar kérlek!!! Köszii !!!

Hozzászólások

Berg Judit

Házi feladat

Szia Oszi!

Ezt a kérdést biztos azért kaptátok, hogy kicsit elgondolkozzatok olyan dolgokon is, amik nincsenek beleírva a könyvbe. Szerintem tudsz rá választ találni az én segítségem nélkül is!
Amúgy be kell vallanom neked, hogy eddig ezen a kérdésen én sem gondolkoztam. Egyszerűen csak nappal játszódtak a fejemben az események, eszembe sem jutott, hogy éjszaka kezdjem a történetet. Úgyhogy mindketten jobban tesszük, ha elképzeljük, mire gondolhatott Rizsa, amikor kiadta a parancsot. Ő biztos tudja, miért döntött így :-))
Te is gondolkozz rajta még egy kicsit, és én is beszélek vele:-) Holnapra meglesz a válaszom! Remélem, a tiéd is!!!
Szia:
Judit

oszi

Nem is tudom

Szia Judit!

Na elolvastam a Ruminit !!! Nagyon jó volt ! És elképzeltem Rizsáékat ahogy mondtad. Szerintem buliba mennek este úgyhogy akkor már nem érnek rá fürészelni. Mit gondolsz? Gyorsan ird meg légyszi mire gonoltál! Nálunk mindig a csütörtök az olvasás nap. holnapra kell a rumini lecke.
Köszi !!!
OSZI

Oszi

feherlevi

könyv

Gödöllőn az olvasóversenyben is benne van.

feherlevi

Berg Judit

Igazad van :-)

Szia Oszi!

Hát ezt jól kitaláltad! Én is megkérdeztem Rizsát, hogy is volt ez a bizonyos fűrészelés. Mert éjjel tényleg kevesebb feltűnést keltett volna a banda. De Rizsa szerint éjjel sokkal nehezebb észrevenni a pandúrokat, a legkisebb zaj is jobban hallatszik, ráadásul szerinte csak a gyávák sunnyognak éjjel. Ő éjszaka már a hétágú szigony megszerzését akarta ünnepelni. Amúgy pedig külön élvezi, hogy fényes nappal ijesztgetheti az árusokat és járókelőket az utcán.
Szóval nagyon jól kigondoltad, gratulálok! Remélem, sikerült jól megírnod a házi feladatot!
Szia: Judit

feherlevi

Ez jó volt

Szerintem is nagyon jó volt. De még a "Négy jogart" nem olvastam.
feherlevi

Berg Judit

Beneveztél?

Szia Levi!

Ezek szerint te is gödöllői vagy? Beneveztél az olvasóversenyre? Voltam egyszer a könyvtárban vendégségben, sok gyerekkel és felnőttel beszélgettem, és nagyon jól éreztem magam!

Majd írd meg, hogy tetszett-e a Négy jogar, ha elolvastad!

Szia!

fannika88

Szerintem azért nappal, mert...

...így nagyobb lesz a bonyodalom. Vagyis, ha nappal lopják el talán nagyobb a "dicsőség" , hogy nappal egy bárról lelopni egy "szigonyt".
Nem tudom, hogy ti ezzel, hogy vagytok.
Fanni

Üdv.: Fanni