Kérdések Pannától

Kedves Judit!

Már többször olvastuk mind a 4 regényt + Fecó naplóját, nem tudjuk megunni :-)
Lenne pár kérdésem:
- Honnan van ennyi ötleted? Adnak ötletet a gyerekek? Kiről mintázod az új szereplőket (pl. ripacsokat, Kétix Tatát, stb.)?
- Jól érzed magad írás közben?
- Negró mindig ilyen mogorva volt, vagy valami kiváltotta benne ezt a viselkedést?
- Miért mindig Dundi Bandival történik valami? A Zúzmaragyarmatnál is ő volt a legsúlyosabb beteg, meg Datolyaparton is majdnem ő vérzett el..
- Cincogi doktor honnan szerezte a tudását? Meg a recefice fa kérgét?
A batka királyt jól eltaláltad anya szerint és szerintem is.

És egy vélemény: Nekem Negró jobban tetszett a fordító után. :-)

Előre is köszönjük a válaszokat és várjuk a következő rész(eke)t!
Kíváncsian várjuk a decemberi színházi bemutatót - nagy várakozással megyünk szüleimmel együtt.

Üdvözlettel:

Panna
(majdnem 8 éves)

Hozzászólások

Berg Judit

sok-sok válasz

Szia Panna!

Írom sorban a válaszokat. Olyan lesz, mint egy interjú :-)

- Az ötletek jönnek, nem tudom honnan vannak, egyszer csak arra ébredek, hogy tudom, mi történt még a szereplőkkel. Olyan ez, mint amikor neked játszás közben alakul a fejedben, hogy mit is játszol. Egyszer csak ott van, tudod, hogy menjen tovább a játék. Ugyanígy jönnek nekem a történetek.
A gyerekeim néha adnak ötleteket, bár ezeket többnyire átalakítgatom, továbbfejlesztem. A szereplőket pedig hol fejben gondolom ki, hol általam ismert emberek tulajdonságait építem beléjük.

- Nagyon jól érzem magam írás közben. Néha még enni és inni elfelejtek, szinte nem is tudom, hol vagyok. Éppen ezért csak akkor szoktam írni, ha nincs körülöttem a családom.

- Negrónak alapvetően rossz természete van, nehezen viseli, ha körülötte valaki jól érzi magát. Sőt, most a színdarab próbái alatt kiderült, hogy Negró nem csak szigorú, humortalan alak, de ráadásul hiú is, és nagyon szereti elferdíteni az igazságot, csak hogy róla jobb vélemény alakuljon ki. (Persze biztos van oka, hogy ilyen lett... Talán egyszer kigondolom azt is :-) Neked van ötleted?

- Nem csak Bandival történnek a bajok. Balikó a lábát törte Zúzmaragyarmaton, Datolyaparton megcsípte a skorpió... Az a helyzet, hogy vagy a főszereplővel történik nagy baj, viszont akkor nem biztos, hogy tud érdemben kalandozni, vagy valakivel, aki a főszereplőnek fontos. Rumini Balikót és Fecót szereti legjobban, de Dundi Bandi is a barátja. Ha egy kevésbé fontos szereplőt érne baj, az valószínűleg nem lenne olyan izgalmas. Minél nagyobb a tét, annál jobban drukkolunk, igaz?

- Cincogi doktor is körbeutazta néhányszor a világot. Biztosan valamelyik kikötő orvosdoktorától szerzett receficefa-kérget. Az évek során pedig volt alkalma a mesterségei is kitanulni :-)

Ui.: Nekem is jobban tetszett Negró a fordító fürdő után, de egy aranyos fedélzetmesterrel nem sokra mennék a regényben :-) Így sokkal több nehézséget lehet kitalálni, márpedig úgy izgalmasabb a történet.
Rumini persze biztos nem így gondolja...

Judit

Pannus

Válasz

Köszönöm a válaszodat megnéztük a színdarabot nekem Molyra tetszett a legjobban. Mamának is ajánlottuk a könyveket. Így egy kicsit pihenhet a házimunka után.Mamának is megmutattam a klubbot Így lehet hogy ő is látogatni fogja.:-}

Pannus

kérdések

Szia Judit!

Hallottuk, hogy egy új könyvön dolgozol,mikor olvashatjuk?
Várhatunk még színdarabot Tőled?
Tudunk Veled élőben is találkozni?Ha igen, akkor hol és mikor?
Na nem írok tovább, mert készülnöm kell a sulira.
SAJNOS.:-}
Szia
Panna

Berg Judit

sok minden

Szia Panna!

Most, a napokban fejezem be a Kis dinók második részét, ez nagyon hamar, még áprilisban meg fog jelenni. Könyvhétre (június) pedig megjelenik a Rumini színdarab szövege színes rajzokkal.
És igen, írok még színdarabot (bár most nem Ruminiről), ha minden jól megy, a Fővárosi Nagycirkuszban lesz majd látható idén ősztől!
Élőben pedig... mostanában főleg iskolákba megyek találkozókra, de tavasszal több Budapest környéki könyvtárban is lehet velem találkozni, és időnként a Rumini előadások szünetében is fogok dedikálni a Magyar Színházban. A weblapomon (www.bergjudit.hu) fel fogom tüntetni, talán jövő hét vége felé lesz rá időm :-))

Szia:
Judit