Rumini

Kedves Berg Judit! Most regisztráltam a Rumini honlapra, és bevallom,nagyon tetszik. Imádom a Ruminiket, és még másodszorra is izgalmas. Csak azt nem értem, hogy hogy lehet a negyedik rész, a Rumini a Datolyaparton,mert én azt hittem, hogy az első a: Rumini,második a : Rumini a Zúz...,és harmadik a : Rumini és a négy jogar, és akkor a Galléros Fecó naplója a negyedik. Na mindegy! Azért továbbra olvasom és most kezdem a Galléros Fecó naplóját (elsőre).

Viszontlátásra!

Demjén Joci (József, csak úgy szeretem hogy Joci)
10 éves Budapest

Hozzászólások

Berg Judit

Sorrend

Szia Joci!

Jogos a kérdésed, tényleg van egy kis kavarodás. A könyvek sorrendje valóban az, amit te leírtál. De az eredeti tervek szerint a Galléros Fecó naplója "csak" egy kiegészítő kötet a Rumini történetek mellé. Azt nem is én írtam, hanem Fecó :-)))
Szóval úgy terveztem, hogy lesz öt Rumini rész, amit én írok:
Rumini
Rumini Zúzmaragyarmaton
Rumini és a négy jogar
Rumini Datolyaparton
Rumini kapitány (ez még csak a fejemben létezik)

De közben jött Fecó naplója, sőt, legközelebbre egy olyan levélregényt tervezek, ami legalább olyan izgalmas lesz, mint Fecó naplója, rengeteg kaland, fordulat és poén lesz benne, ráadásul ugyanúgy előkészíti az utolsó részt, mint ahogy Fecó naplója készítette elő a Rumini Datolyapartont. De azt sem én írom majd, hanem a szereplők egymásnak írt leveleiből fog kibontakozni a történet. Szóval az is kiegészítő kötet lesz. Persze ha úgy vesszük, akkor az lesz a sorozat 6. része.
Sőt, a kiadóval azt tervezzük, hogy esetleg a most készülő színdarab szövege is megjelenik majd Kálmán Anna színes rajzaival, ami egyáltalán nem regény, viszont mégiscsak egy teljesen új Rumini-kaland. Sőt, valószínűleg a színdarab hamarabb tud megjelenni, mint a levélregény. Így aztán végképp kérdéses, melyik könyv hanyadik része a sorozatnak.

Egyébként azt se bánnám, ha itt a Rumini Klubban Ti szavaznátok, mi lenne a jó elnevezés. Legyen Fecó naplója a Rumini 4? és a Datolyaparton a Rumini 5?
Mit gondoltok?

Nagy szeretettel:
Judit