Rumini Csoda-szigeten

Kedves Judit!

Kérésedre elkészült az 1. történet. Várom a hozzászólásokat.

üdv, Ákos

Hozzászólások

Akos

2. fejezet - A vihar

A kastély már félig felépült, amikor hirtelen nagy sötét felhők jöttek, amikből eleredt az eső, majd kopogni kezdett a jég a teknősök páncélján és az egerek fején. Hatalmas forgószél kerekedett, elsöpörte az összes házat és a félkész kastélyt. Velük együtt a menekülő egereket és teknősöket is felkapta a forgószél és besöpörte őket a tajtékzó tengerbe. Az egerek ugyan tudtak úszni, de a teknősök szárazföldiek voltak, ezért nem. Az egerek a hátukon cipelték ki a teknősöket a partra. Omnitudor volt köztük az egyetlen, aki tudott úszni, ő is segített a görög teknősök kimentésében. Miután majdnem mindenki kint volt a parton, akkor vették észre, hogy Adorján, a legkisebb görög teknős a vízben maradt. Omnitudor beúszott, hogy a jogarral megmentse őt. Hosszú keresgélés után megtalálta Adorjánt. Éppen a védőburkot akarta kinyitni, amikor kiderült, hogy nincs meg a jogar, ezért a kisteknőst a páncéljára tette és úgy vitte ki a partra. Adorján szülei nagyon megörültek, hogy újra látják gyereküket. Közben elállt az eső, legyengült a szél és végül kisütött a nap. Örültek, hogy elállt a vihar, és megnézték, mi maradt a házakból. Porrá zúzta őket a forgószél. Rumini azt javasolta, hogy szerezzenek téglát egy másik szigetről. Azonban kiderült, hogy a Szélkirálynő súlyosan megrongálódott. Ezért tömegével hordták a kivágott fákat a Szélkirálynőhöz és megjavították. Már csak a vitorlák hiányoztak, azokért el kell utazniuk egy másik szigetre. Rumini, Balikó és Omnitudor csónakba ültek, hogy keressenek egy olyan szigetet, ahol tudnak vásznat vásárolni és közben a jogart is megkeressék.
Folytatás következik.

Akos

A teknősök és az Éltető-forrás

A Csoda-szigeten csak görög teknősök élnek. Ezek a görög teknősök feltalálták a motoros hajókat. Ezeken nem kell a vitorlával babrálniuk, hanem csak a kormánykereket kell tekerniük, hogy jobbra-balra mehessenek. Ahhoz, hogy előre mehessenek, egy pedált kell nyomniuk. A görög teknősök hajóikkal Egérország felé vették az útjukat, hogy Ruminit elvihessék a Csoda-szigetre. Útközben át kellett vágniuk a Sárkány-szoroson, ahol szerencsére éppen nem volt köd. Amikor beértek a szorosba, köd lett és előjött a sárkány. Valamit tenniük kellett. A matrózok ide-oda szaladgáltak. A hajó tele volt petárdákkal, mert meg akarták ünnepelni, hogy Rumini elmegy Csoda-szigetre. Az egyik matróz beleakadt a piros petárda zsinórjába, hatalmasat esett, a piros petárda pedig felrepült. A sárkány azt hitte, hogy ők a kalózok, ezért átengedte őket. Amikor átjutottak, találkoztak az óriás polippal. A teknősök megint ész nélkül rohangáltak, nyomták a gázpedált, a hajó elkezdett száguldani. Ez egyik teknős elbotlott, véletlenül legurította a puskaporos hordót a fedélzetről. A polipnak több sem kellett, elkapta a hordót. A teknős azonban felugrott ijedtében, lefejelte az égő fáklyát, ami pont a sárkány szájában lévő hordóra esett. A hordó felrobbant, így a hajó sérülés nélkül menekülhetett meg. Az óriás polip elpusztult. A Ragacs-tenger színe világoskék lett. Végre kikötöttek Egérország partján. Rumini épp ott sétálgatott a parton. A teknősök felhívták a hajóra és indultak is. Miközben ők a Csoda-sziget felé hajóztak, Egérországban felébredt Bojtos Benedek kapitány és észrevette, hogy Rumin eltűnt. Felriasztotta a többieket is. Mindenki Ruminit kereste, még a pandúrok is. Végül rájöttek, hogy Rumini nincs Egérországban és Bojtos Benedekék is elindultak Csoda-sziget felé. Mivel a teknősök hajóján gyenge volt a motor, ezért az egerek utolérték őket. Bojtos Benedek meglepetten kiáltotta:
- Oda nézzetek! Egy hajó árbocok nélkül, vitorlák nélkül!
Mindenki nagyon csodálkozott. Mikor közelebb értek, látták, hogy ott van Rumini. Bojtos Benedek kiabált neki:
- Hát Te meg hogy kerülsz ide?
- Én Csoda-szigetre megyek a teknősökkel.
- Miért? – kérdezte a kapitány.
- Mert hívtak a teknősök. Kőpáncélos Agaton azt mondta, hogy ha elmegyek a Csoda-szigetre, ihatok az Élesztő-forrás vizéből. Ha abból iszom, halhatatlan leszek.
Ez egerek erre ezt válaszolták:
- Mi is azért megyünk a Csoda-szigetre.
Amíg ők beszélgettek, már oda is értek Csoda-szigetre. Ott meglátták a kastélyt, amiben el volt rejtve az Élesztő-forrás. Agaton elkezdett mesélni:
- Sajnos zsarnok őrzi a forrást. Le kell győznünk a zsarnokot, mert ő az uralma alatt tartja a forrást, nem akarja, hogy más igyon belőle.
Az egereknek több sem kellett. Kardot ragadtak meg ágyút. Az ágyúval megcélozták a kastélyt, és bumm, belelőttek egyet. De a zsarnok nem volt otthon, meg a talpnyalói sem, azonban jöttek a zsarnok katonái karddal, szablyával és mindenféle fegyverrel. Az egerek és a teknősök kiszálltak a hajókból és bukfencezve mentek a csoport elé. Felborogatták a katonákat és végiggurultak rajtuk. Nekigurultak a kastély ajtajának és be is törték. Omnitudor a jogar védőburkában bement, körülnézett majd behívta a többieket is a burokba és elindultak fölfelé a lépcsőn. Mivel az ágyúval belelőttek a kastélyba, a leomlott kövektől nehézkesen tudtak menni, de végül elérték a forrást. Mindenki ivott belőle. Közben a zsarnok hazatérve látta, hogy az emberei holtan hevernek a földön. Nagyon megijedt, amikor látta a nagy teknőssereget. Mivel ő maga is halhatatlan volt, ezért a teknősök börtönbe zárták, ahonnan soha többet nem szabadulhat ki. Miután mindenki ivott, kimentek a kastélyból és elhatározták, hogy az egerek is építenek maguknak házat a Csoda-szigeten a kastély törmelékeiből. Hamar megépültek a házaik, és elhatározták, hogy építenek egy hatalmas kastélyt is, amibe elrejtik a forrást.
Mesélő: Ákos, lejegyezte: anya. Folytatás következik.

Sajtos Rozi

csoda sziget

szia nekem tetszik a történeted csak nem elég izgalmas hogy ha folytatod vigyél bele több kalandot mert így kicsit uncsi egyébként jó

Berg Judit

Csoda-sziget

Szia Ákos!

Jó kis részt írtál, bár félek, hogy ha az egerek nagyon gyökeret eresztenek Csoda-szigeten, akkor a jövőben oda a sok tengeri kaland. :-)

Az is tetszett, hogy Ragacs-tenger vize kitisztult és szép kék lett! Amúgy pedig éljenek a görög teknősök! Nekünk is van két picike...

Várjuk a folytatást!

Judit

olivafa

Csoda-sziget

Szia Ákos!

Azt szeretném kérdezni,hogy időben mikor játszódik a történet?(Melyik kötet környékén?)
Szerintem jól kitaláltad,csak még az érdekelne,hogy ha az egerek halhatatlanok lesznek,az miért jobb?Persze,azért is,mert így több történetük lesz,de mégis...
Egyébként,tényleg nagyon jó,akár egy új Rumini islehetne belőle :-)

Lili

Akos

Csoda-sziget

Kedves Lili!

Örülök, hogy tetszett. Ez lehetne a 6. kötet.
Azért jó, hogy halhatatlanok, mert így több mesét lehet velük írni és nem halnak meg az új történetemben szereplő viharban.
Olvasd el az újat is!

Ákos