Rumini-rajongó

Kedves Berg Judit!
Nagyon tetszenek a Rumini könyvek! Farsangon Rumini voltam és a jelmezversenyen második lettem! Nagyon várom az utolsó fejezetet, mert
azt szeretném, ha Negrónak Rumini adna feladatot. Balikó és Galléros Fecó is fog szerepelni? Sajnos én nem tudtam elmenni a könyvhétre, de
voltam a Rumini előadáson. Nagykoromban színész szeretnék lenni és nagy vágyam, hogy én is szerepelhessek a Ruminiben! Lesz a könyvben
Kísértet-sziget? Névnapomra a társasjátékot kaptam, amiben a kék bábuval vagyok, mert olyan, mintha az lenne Rumini. Szülinapomra a Rumini
pólót kértem.

Keményfi Eszter

Hozzászólások

Berg Judit

:-)

Kedves Eszter!

hát, te aztán tényleg igazi Rumini-rajongó vagy! :-) Melyik szerepet játszanád szívesen a Ruminiben? Reméljük, akkor is műsoron lesz még, amikor színésznő leszel, úgyhogy semmi sem lehetetlen ;-)
Azt nem terveztem, hogy Rumini fog Negrónak munkát adni, de néhányszor azért még biztos borsot tör a fedélzetmester orra alá. Ennél többet nem árulok el, de abban biztos lehetsz, hogy Balikó és Fecó is fog szerepelni!
Sok szeretettel:
Judit

Keményfi Eszter

Ruminis játék

Kedves Berg Judit!

Nem tudom. Egyszerűen jó lenne, ha úgy érezhetném, mintha a mesében szerepelnék. Már volt, amikor megpróbáltam olyat játszani, mintha a Szélkirálynőn hajóznék Ruminivel és kalózok támadnak ránk, de csak én
játszottam, ezért nem volt izgalmas. Az udvarunkon van egy hinta, az az
árbóckosár, a házunk terasza pedig a sziget.
A barátnőm most külföldön van, de levélben elküldtem neki az első részt. Ezen a nyáron haza fog jönni és remélem, hogy együtt fogunk Ruminiset játszani.

Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Berg Judit

Otthoni előadás

Szia Eszter!

Ha sikerül beszerezned vagy könyvtárból kikölcsönöznöd a Rumini Ferrit-szigeten-t, akkor akár igazából is eljátszhattok pár jelenetet. Ha nem is szó szerint, de majdnem teljesen ugyanaz a szöveg, mint amit az előadáson használtunk a Magyar Színházban! Elég hozzá néhány barát...
Jó játékot kívánok neked, nektek!
Judit

Keményfi Eszter

Szülinapi buli

Kedves Berg Judit!

Kedden volt a szülinapom és eljött külföldről Hanna. Megkaptam a Rumini Ferrit-szigeten című könyvet és a Rumini pólókat, amit szerettem volna. Játszottunk Ruminiset Hannával és nagyon élveztük, még a kistestvérei is játszottak. Társasoztunk is. Amikor olvastam az új könyvet, megpróbáltam a hangommal úgy csinálni, mintha színészkednék. Amikor játszottunk, én voltam Rumini, a barátnőm Balikó és a két kicsi Bojtos Benedek és Negró. A bátyám pedig a kalóz volt. Nem a könyvet játszottuk el, mert a kicsik még nem tudnak olvasni. A játszótérre is elmentünk, ahol a mászókánál folytattuk a játékot. Ez volt életem legszebb szülinapja!
Meg szeretném kérdezni, hogy nem volt-e furcsa, amikor Kálmán Anna elsőnek rajzolta le a Rumini szereplőit, ahogy ő elképzeli?

Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Berg Judit

Boldog szülinapot!

Kedves Eszter!

Igazán nagy örömet szereztél a leveleddel! Tényleg szuper jól hangzik a szülinapi játszás, és így utólag én is nagyon boldog szülinapot kívánok neked!
A kérdésedre válaszolva: amikor Kálmán Anna először rajzolta le Ruminit, (egy próbarajzon, ami később nem is szerepel egyik kötetben sem), nagyon elégedett voltam. Pont ilyennek képzeltem őt. Később voltak Annának olyan rajzai, amiken a szereplők másként néztek ki, mint ahogy én elgondoltam, de többnyire annyira tetszenek Anna rajzai, hogy hamar megszeretem a figuráit, és utána már én is olyannak képzelem a szereplőket, amilyennek ő megrajzolta. Időnként azért előfordul az is, hogy én valamelyik szereplőt nagyon másképp képzelem, annyira, hogy nem tudok hozzászokni Anna rajzához. Ilyenkor meg szoktam őt kérni, hogy tervezze a figurát újra, és megpróbálom elmagyarázni, hogy milyennek szeretném látni. Ez volt például a helyzet Elbán herceggel az utolsó Rumini regényben. De az a jó Annában, hogy mindig meg tudjuk beszélni, ki, mit és hogyan szeretne...

Szeretettel:
Judit

Keményfi Eszter

Új könyv!

Kedves Berg Judit!

Úgy örülök, hogy megjelenik egy új Rumini könyv!!!!!!! Már régóta nagyon várom!!! Azt szeretném megkérdezni, hogy Rinya, a papagáj, fog szerepelni az új kötetben?

A másik kérdésem pedig, hogy ez az utolsó kötet, vagy még lesz Rumini kapitány is?

Szeretettel:

Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Hurrá!

Kedves Berg Judit!

Mikulásra megkaptam az új könyvet, elolvastam és nagyon tetszett! Nagyon örülök, hogy volt benne Paravár és nagyon tetszik az, hogy Rozit befogadta Johanna és Fecó. Szerintem nagyon aranyosak Fecó kisgyerekei!
Még azt szeretném megkérdezni, hogy Debrecenben lesz író-olvasó találkozó? Úgy szeretnék én is ilyenen lenni!

Szeretettel:
Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

ALMA A sötét birodalom

Kedves Berg Judit!

Karácsonyra megkaptam az ALMA A sötét birodalom című könyvet! Nekem nagyon tetszik!A kedvenc szereplőm Bella.Az a rész nagyon tetszik amikor Bella Szélvészt és a Kancát megszelíditette és az is, amikor
Drifter átugrotta a szakadékot. Még nagyon élveztem, amikor a végső
csata volt.Azt szeretném kérdezni,hogy ennek is lesz folytatása?
Nagyon örünék neki!:)

Szeretettel:
Keményfi Eszter

Keményfi Eszter

Berg Judit

ALMA

Kedves Eszter!

Köszönöm a leveled, nagyon örültem neki!
A lószelídítős rész nekem is nagy kedvencem, főleg azért, mert a módszer tényleg működik! Jártam egy lovardában, ahol egy lovászlány (akit ugyanúgy Katának hívnak, mint Bella oktatóját!), megmutatta nekem, hogyan kell egy ismeretlen lovat "megszelídíteni", hogyan működik a kapcsolódás módszere. Kata ezt az igazi suttogótól, Monty Roberts-től tanulta Amerikában, és nekem feledhetetlen élmény az a lovardában töltött délelőtt, ahol végigcsináltam mindent egy ismeretlen lóval ugyanúgy, mint Bella a karámban Szélvésszel és Csillaggal.
Egyelőre nem tudom még, hogy lesz-e folytatása a könyvnek. Több ötlet és terv is felmerült már, de még semmire sem határoztam el magam. De ha nekilátok, biztos hallani fogsz róla! ;)

Szeretettel üdvözöllek:
Berg Judit

Annabou

Alma

Kedves Judit,
Megszeretném kérdezni, hogy hány éveseknek ajánlja a könyvet. Én tíz éves vagyok és nagyon érdekelne. Láttam a Pagony weboldalán a rövid leírást. Tud mondani többet a könyv tartalmáról?
Várom válaszát, Anna

Anna

GallérosFecó

Kedves Anna! Én olvastam az

Kedves Anna!

Én olvastam az ALMÁT és nagyon tetszett, 9 éves kortól ajánlom.

Sok szeretettel:Zoé

Zoé

Annabou

Köszi

Kedves Zoé,

Köszönöm a válaszodat. Akkor majd megnézem.
Anna

Anna

Keményfi Eszter

Köszönöm!

Kedves Berg Judit!

Köszönöm a választ! Nagyon örülök annak, hogy vidám könyveket ír, én azokat szeretem. És még azt is szeretem, hogy olyan mesések és mindig jó a történetek vége!

Szeretettel: Keményfi Eszter

Keményfi Eszter