• strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter_boolean_operator::value_validate() should be compatible with views_handler_filter::value_validate($form, &$form_state) in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter_boolean_operator.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_style_default::options() should be compatible with views_object::options() in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_style_default.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_validate() should be compatible with views_plugin::options_validate(&$form, &$form_state) in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_plugin_row::options_submit() should be compatible with views_plugin::options_submit(&$form, &$form_state) in /home/llflhi/public_html/rumini.hu/sites/all/modules/views/plugins/views_plugin_row.inc on line 0.

Kártyajátékok

Rumini és Balikó egyik kedvenc időtöltése a kártyázás (közben egy kis nassolással). Galléros Fecó is sok kártyajátékot ismer, néhányat éppen ő tanított a két barátnak. Fecó legszívesebben pókerezik, mert még akkor is nyerni szokott, ha nem csal. 

Ezen az oldalon olyan egyszerű kártyajátékokat találsz, amiket Rumini és barátai gyakran játszanak a Szélkirálynőn. Van köztük olyan, amelyikben csalni is szabad!
 
Ha neked is van egy jó kártyajátékod, oszd meg a többiekkel a Hajónaplóban!

Zsírozás

A zsírozás (más néven hetes) egyszerű kártyajáték, ketten vagy négyen játszhatják magyar kártyával. A játék célja, hogy minél több „zsír” kártyát (ászt vagy tízest) gyűjtsünk össze az ütéseinkkel a játék során. A játékban nincs aduszín, és a lapoknak sincs pontértékére, rangsora.

Makaó

A makaó nagyon hasonlít az UNO/SOLO játékra, de nem speciális kártyával, hanem 104 lapos francia kártyával játsszák. A játékosok száma: akárhány.
 
A játék menete: 5 lapot osztunk, egyet felcsapunk. Az győz, akinek előbb elfogy a lapja. A játékosok sorban rátesznek egy lapot a felütöttre, amely vagy színben, vagy értékben egyezik. (Pikk 3-ra pl. bármilyen pikk lapot vagy bármilyen hármast tehetünk.) Aki nem tud dobni, húz egy lapot, de ezt azonnal eldobhatja, ha tudja, vagy passzol. Ászt bármilyen lapra lehet dobni.

Kent-kupé

Rumini kedvenc játéka. Balikóval, Rolanddal és Dundi Bandival szokták játszani.

Svindli

Általában 52 lapos francia kártyával játsszák, a játékosok száma: akárhány (legalább 2).

Minden játékosnak 10 lapot osztunk. A játék célja, hogy mielőbb elfogyjanak a kézben tartott lapok.