Magyarország legjobb helyei, avagy Magyarország top 10

Sziasztok,
Arra gondoltam, hogy beszélgethetnénk arról is, kinek melyik országrész a kedvence, miért, és mik azok, amiket meglátogatásra ajánl.
Kezdem is rögtön:l
Kányavári-sziget a Kis-Balatonon.
Jaj de szép szelíd hattyúval találkoztam:)))) Itt játszódik a Tüskevár is!!!

Rajz: 

Hozzászólások

Johanna1

juhééé

Jujj de jó, hogy márc.15.-i hétvégén megyünk Zalavárra. Mondanom sem kell , Kis-Balaton, ott van rögtön a híd mellett a vendégház.Képzeljétek el, hogy csak kiülök, és nézegetem a jégmadarat, sirályt, búbosvöcsköt:)))

Johó

Berg Judit

Kis-Balaton és Aggtelek

Igazán jó az ötlet, köszönöm!

Én például még sosem jártam a Kis-Balatonon, de régóta vágyom rá, hogy elmenjek a gyerekeimmel madárlesre. Ezért akár ezer szúnyogcsípést is hajlandó lennék elviselni. (Sajnos a gyerekeim nem biztos, hogy szintén :-) Amúgy úgy tudom, a Kányavári-szigetre biciklivel is lehet kirándulni!

Én gyerekkoromban a barlangokért éltem-haltam, az aggteleki cseppkőbarlang például teljesen elvarázsolt. Ámultam, hogy egy-egy cseppkőoszlop évezredek alatt vált olyanná, amilyen, és a mai napig minden egyes lecsöppenő vízcsepp formálja. Mégis az volt a csúcs, amikor megtudtam, hogy a föld alatti járatok átkanyarognak Szlovákiába is! Rögtön elképzeltem egy szökést az országból a cseppkőlabirintuson keresztül! Ide is szeretnék elmenni nyáron a családommal!

Johanna1

Kányavár és Aggtelek

Szia Judit,
Mi 2 éve voltunk az Aggteleki cseppkőbarlangban, rövid túrán.
Tetszett nagyon, egyszer még visszamegyünk. Megvettük a Baradlamanók c. könyvet, ami a barlang kialakulásáról, felfedezéséről szóló mesés történet. Nagyon jó kis könyv.
Kányaváron lehet biciklizni, bár nem túl nagy a sziget, gyalog is könnyen bejárható. Már megnyitották a Diás-szigetet is nagyközönség előtt, nyáron tervezzük meglátogatni.
Ha elemntek, szerintem, nézzétek meg a Kis-Balaton házat Zalaváron, felállították Matula kunyhóját, ott van a Cirill-Metód emlékmű, és egy templomrom, azt hiszem István korabeli.

Másik kedvenc az Őrség:)) Két nyáron voltunk egy-egy hetet, a Hétrétország során. Mindig augusztus 2-3. hetében van, jó kis rendezvény.

Idén Bakony az úticél, Németbánya, és augusztusban pedig Kőszeg az ostromnapokkal:)

Johó

Berg Judit

Őrség

Szia Johó!
Hát ti aztán komoly országjárók vagytok!

Az Őrség szerintem is jó hely, bár utoljára általános iskolás koromban voltam, vándortáborban. De a szoknyás haranglábakra tisztán emlékszem!
Lehet, hogy újra fel kéne fedezni.
És köszönöm a többi tippet is! A manós könyv is érdekel...

Nyáron Sopronban voltunk pár napot a férjemmel, ott is nagyon jókat lehet kirándulni és sétálni. A városnézés után pedig - életünkben először - elmerészkedtünk a soproni kalandparkba, mert mindenképpen ki akartam próbálni, milyen is csinálni azt, amit a gyerekeim ennyire szeretnek. Nagyon jó volt, bár napokig izomlázam volt a 3 órás mászás után :-)

Johanna1

Sopronban? Megnéztétek

Sopronban? Megnéztétek Fertőrákos 7 csodáját? Én kétszer mentem Mithras-barlang nézőbe, annyira tetszett. Sopron anya kedvence, mindig azt mondja, ha megöregszik odaköltözik, vagy az Őrségbe, vagy Királyrétre egy erdészházba,mert szerinte ő pályát tévesztett, és nem közgazdásznak kéne lennie,hanem erdésznek:)))

Johó